fbpx
Καλαθι 0
Ολικο : 0,00 €
Το καλαθι σας ειναι αδειο.
Προσθεστε καποιο προιον.
Product ενημερωση

-Το δέρμα απορροφά το 60% των συστατικών που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα, μαζί με τα επιβλαβή συστατικά. Στην πραγματικότητα σε βιομηχανικά προϊόντα μπορούν να βρεθούν πολλά πετροχημικά παράγωγα, όπως ορυκτά έλαια, βαζελίνη, πετρέλαιο , υγρή παραφίνη, σιλικόνη.

Αυτά τα επιβλαβή συστατικά χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά για να εξασφαλίζουν μεγάλη διάρκεια ζωής του προϊόντος, αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες, έτσι ώστε να παράγονται μεγάλες ποσότητες για να είναι άμεσα διαθέσιμα και φθηνά.

Στα οργανικά καλλυντικά, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν έλαια και κεριά φυτικής προέλευσης, με αποτέλεσμα τα προϊόντα να είναι πολύ πιο ανεκτά από το δέρμα, επειδή σέβονται την ισορροπία της ενυδάτωσης και του ph .

Επιτρέπουν στο δέρμα να τρέφεται με φυσικά συστατικά, αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση και διατηρώντας το υγιές.

Το δέρμα του προσώπου, δεν γεμίζει με ακαθαρσίες ή σπυράκια, αλλά αναπνέει και είναι φυσικά πιο όμορφο.

Στην πραγματικότητα, η φροντίδα του δέρματός μας δεν είναι απλώς ένα αισθητικό θέμα: πρόκειται για τη φροντίδα της υγείας μας.

-Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά 
Κάθε καλλυντικό αποτελείται από δύο ειδών συστατικά: τα ενεργά και τα ανενεργά. Ενεργά είναι εκείνα που επιδρούν θετικά στο δέρμα. Τα ανενεργά βοηθούν μόνο στη σταθερότητα και την υφή της σύνθεσης και πολλές φορές είναι ύποπτα για διάφορες παρενέργειες.

Τα βιολογικά καλλυντικά δεν περιέχουν ανενεργά συστατικά, επομένως τα ενεργά συστατικά τους απορροφώνται καλύτερα, γι’ αυτό και τα αποτελέσματά τους είναι αξιοσημείωτα.  

 
-Σέβονται το περιβάλλον 
Τα βιολογικά καλλυντικά είναι βιοδιασπώμενα. Αυτό σημαίνει ότι αφού τα πετάξετε στα σκουπίδια, τα συστατικά τους αφομοιώνονται από το περιβάλλον χωρίς να επιβαρύνουν τη γη και τον υδροφόρο ορίζοντα


-Είναι oικονομικά 
Όπως και στα βιομηχανικά καλλυντικά, έτσι και στα βιολογικά, η γκάμα της τιμής τους εξαρτάται από τη σπανιότητα των υλικών τους, τη χώρα προέλευσης, τον τρόπο επεξεργασίας, τη συσκευασία κ.λπ. Ωστόσο, η τιμή των βιολογικών καλλυντικών σε σχέση με την επεξεργασία, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους είναι πιο οικονομική από εκείνη των συμβατικών.

Τα προϊόντα Naturaverde Bio είναι πιστοποιημένα από το διεθνή οργανισμό ICEA (Institute for Ethical and Environmental Certification), έναν από τους σημαντικότερους φορείς, στην Ιταλία και στην Ευρώπη.

Εδώ και αρκετό καιρό ο όρος οργανικό - βιολογικό γίνεται ευρέως γνωστός. Τα τελευταία χρόνια τα βιολογικά προϊόντα επεκτείνονται ακόμη και σε τομείς όπως τα καλλυντικά, καθώς τρέχουν με ετήσιο αριθμό ανάπτυξης 20%, όπου, σε αντίθεση με τομείς όπως η γεωργία, είναι πιο δύσκολο να δούμε τι διαφορές υπάρχουν μεταξύ βιολογικών και μη βιολογικών καλλυντικών. Στην πραγματικότητα, εάν στη γεωργία η διαφορά μεταξύ βιολογικών και συμβατικών τροφίμων είναι σαφής - οι βιολογικές εκμεταλλεύσεις δεν χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα και λιπάσματα, αξιοποιώντας τη φυσική γονιμότητα του εδάφους, παρεμβάλλοντας σε ελάχιστο βαθμό στην διαδικασία της καλλιέργειας, -όσον αφορά τα καλλυντικά, για να είναι ένα προϊόν βιολογικό, δεν αρκεί να δημιουργηθεί ένα "φυσικό" προϊόν, αλλά πρέπει να πληρή ορισμένες παραμέτρους ποιότητας και ασφάλειας που επιτρέπουν στο προϊόν να είναι αποτελεσματικό, ασφαλές και εγγυημένο.

Όπως και σε πολλούς άλλους τομείς, στον τομέα των καλλυντικών, έχουν καθιερωθεί βιομηχανικά καλλυντικά που έχουν δημιουργηθεί για να δώσουν ορισμένα επιθυμητά αισθητικά αποτελέσματα, όπως ογκώδη ή λαμπερά μαλλιά. Αλλά για να επιτευχθούν αυτά τα αποτελέσματα, χρησιμοποιούνται συχνά επιβλαβή συστατικά για τον οργανισμό, όπως βαζελίνη, parabens και σιλικόνη. Λόγω των προβλημάτων που μπορούν να προκαλέσουν στην υγεία και στο δέρμα είναι καλύτερα να είμαστε προσεκτικοί, να ελέγχουμε ποια είναι τα επιβλαβή στοιχεία και να δίνουμε προτεραιότητα στα βιολογικά καλλυντικά.

Πιστοποιήσεις

Certification ICEA

Certification Tested

Certification CCPB

Certification Cosmos